Επισκεφτείτε την Αρκαδία

Το Trikolonion Country Hotel βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Στεμνίτσας, από όπου μπορείτε να αποδράσετε σε κοντινούς οικισμούς. Η Στεμνίτσα απέχει 45 χλμ από την Τρίπολη, 30 χλμ από τη Βυτίνα, 10 χλμ από τη Δημητσάνα, 10 χλμ από το Ελληνικό και 16 χλμ από την Καρύταινα.

Η Στεμνίτσα είναι έδρα του Δήμου Τρικολώνων και είναι χαρακτηριστική για τα επιβλητικά πυργόσπιτα, τα πέτρινα καλντερίμια και τα αιωνόβια πλατάνια. Η κεντρική της πλατεία κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, με τη ζωντάνια της, τα καφενεία και τις ταβέρνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χωριά της Αρκαδίας και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης,ανανέωσης και ξεκούρασης.

Ανακαλύψτε τις ξεχωριστές ομορφιές της, επισκεφτείτε τη σχολή αργυροχρυσοχοΐας στο κέντρο του χωριού και την πλαγιά της Πέρα Μεριάς. Μπορείτε να κάνετε και κοντινές αποδράσεις στoΥπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας, το Κρυφό Σχολειό στη Δημητσάνα, την Αρχαία Γόρτυς, το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνες, το Φαράγγι του ποταμού Λούσιου, όπου έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ράφτινκ. Αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο.

Καρύταινα

Η Καρύταινα είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. O οικισμός διακρίνεται ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες.

Έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, καθώς διατηρεί το χρώμα της μεσαιωνικής καστροπολιτείας. Κύριο αξιοθέατο είναι το κάστρο της, χτισμένο στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό. Έχει μήκος που ξεπερνά τα 110 μέτρα και πλάτος που ξεπερνά τα 40. Τα τείχη του φτάνουν σε ύψος μέχρι τα 7 μέτρα και σε πλάτος μέχρι τα 2. Κοντά στην Καρύταινα ρέει ο ποταμός Αλφειός, ο οποίος σχηματίζει στα δυτικά της Καρύταινας μεγάλο φαράγγι, συμβάλλοντας στη φυσική οχύρωση της περιοχής. Η α. Η Καρύταινα έχει εντυπωσιακή εικόνα όταν την αντικρίζει ο επισκέπτης από μακριά. Παλαιότερα απεικονιζόταν στην μία πλευρά του χαρτονομίσματος των 5.000 δραχμών. Ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, όταν την επισκέφθηκε, την χαρακτήρισε Τολέδο της Ελλάδας.

Σπήλαιο Κάψια

Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας.

Βρίσκεται στην περιφέρεια κλειστής γεωλογικής λεκάνης του Μαντινειακού οροπεδίου και συνδέεται με το περίπλοκο σύστημα από φυσικές καταβόθρες που χαρακτηρίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Απέχει μόλις 20 λεπτά από την Τρίπολη.

Λούσιος Ποταμός

Από τις ωραιότερες διαδρομές είναι και τα μοναστήρια στο φαράγγι του ποταμού Λούσιου.

Παραπόταμος του Αλφειού ποταμού, με όλη τη διαδρο,μή του (25χλμ) να χαρακτηρίζεται από μοναδικό φυσικό κάλλος. Το φαράγγι έχει μήκος 15χλμ. Χάρη στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα της, η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη. Μεγάλος είναι ο αριθμός των μοναστηρίων που είναι κτισμένα στις όχθες του, και γι αυτό έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος. Ενδείκνυται για καγιάκ και ράφτινγκ. Απέχει 68,8χλμ από την Τρίπολη, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Δημητσάνα

Η Δημητσάνα είναι πετρόχτιστος οικισμός με αξιόλογα αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι αναστηλωμένα σήμερα και είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός.

Λίγο έξω από τον οικισμό βρίσκεται το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που δημιουργήθηκε το 1997 με αναστήλωση εγκαταλελειμμένων προβιομηχανικών εγκαταστάσεων, που στηρίζονταν στη υδροκίνηση.

Μονή Φιλοσόφου

Η μονή Φιλοσόφου αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο στην επανάσταση όσο και στο κρυφό σχολειό της εποχής.

Η Μονή κτίστηκε το 1963μ.Χ στη χαράδρα του Λούσιου ποταμού, ενώ η  νέα μονή κτίστηκε το 17ο αιώνα και διαθέτει εξαιρετική βυζαντινή τεχνοτροπία και εικονογράφιση. Είναι γνωστή και ως «Κρυφό Σχολειό», γιατί κατά την παράδοση λειτουργούσε εκεί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σχολείο που αργότερα εξελίχθηκε σε σπουδαία ιερατική σχολή που λειτούργησε στη Νέα Μονή.

Μονή Τίμιου Πρόδρομου

Η Μονή Προδρόμου (Τιμίου Προδρόμου) είναι χτισμένη σε έναν τεράστιο κατακόρυφο βράχο μέσα στο φαράγγι του Λούσιου και προσφέρει συναρπαστικό ενθουσιασμό στους επισκέπτες της ιστορικής ελληνικής περιφέρειας.

Εκτός από την αρχιτεκτονική της ιδιαιτερότητα, το μοναστήρι αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης κατά της Τουρκοκρατίας τον 18ο και 19ο αιώνα, καθώς χρησίμευε ως ιατρικός σταθμός για τους τραυματίες Έλληνες μαχητές και ως σταθμό προμήθειας των ελληνικών στρατιώτες. Σφαίρες από τα τουρκικά όπλα στην κύρια πόρτα εισόδου είναι ενδεικτικά των αγώνων που έλαβαν χώρα πριν από μερικούς αιώνες! Η Μονή Τιμίου Προδρόμου χτίστηκε τον 16ο αιώνα και βρίσκεται στο γραφικό και γεμάτο δέντρα φαράγγι του ποταμού Λούσιου στο νομό Αρκαδίας της Πελοποννήσου. Η Στεμνίτσα είναι το πλησιέστερο στο μοναστήρι χωριό, από το οποίο μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας για να φτάσετε στους χώρους στάθμευσης από όπου μπορείτε να περπατήσετε μέσα στο φαράγγι του Λούσιου.

Νάος Αγίας Θεοδώρας Βάστας

Θρησκευτικό μνημείο κτισμένο στο όρος Λύκαιο, σε υψόμετρο 800μ.

Στη μικρή του στέγη φύονται 17 μεγάλα δέντρα. Απέχει 52,7χλμ, μόλις 1 ώρα από την Τρίπολη.

Μαίναλον & Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Προστατευόμενη περιοχή(Natura 2000). Με ψηλότερη την κορυφή Οστρακίνα, ύψους 1982μ...

η οροσειρά χαρακτηρίζεται από ποικίλους γεωμορφολογικούς σχηματισμούς. Χαρακτηρίζεται από σπάνιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, διαθέτει πλούσια κωνοφόρα δάση, ποώδη φυτά και λουλούδια, ποικίλη ορνιθοπανίδα και πανίδα. Μερικοί από τους πιο γνωστούς προορισμούς είναι τα παραδοσιακά χωριά Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Βυτίνα, Καρύταινα, Λιμποβίσι(πατρίδα των Κολοκοτρωναίων), Ελάτη, Αλωνίσταινα και το Χρυσοβίτσι, κ.α. Στο Μαίναλο, στα 1650μ. βάση, λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο με 8 πίστες για σκι, 4 lifts, chalet, ενοικίαση εξοπλισμού. Πρόσφατα πιστοποιήθηκε το μονοπάτι mainalo trial. Απέχει μόλις 30 λεπτά από την Τρίπολη.
TrikolonionExplore Arcadia